Olymp vydřel postup do finále extraligy

autor: Jan Šritter 15.4.2015 archiv

V sobotu se konalo rozhodující utkání mezi Olympem Praha a Frýdkem-Místkem. Připomínám, že stav série v semifinále play-off byl 2:2 a tak se vysloveně hrálo "kdo s koho". Kdo vyhraje toto utkání jde do finále.

Přiblížím alespoň trochu průběh. Začínalo se mírně nervózně, to se však dalo očekávat. Za mírného tempa Olymp vyhrál první set. Ale pak se karta obrátila. Olymp ztratil rytmus, Standa Mitáč (trenér Olympu) ve druhém i třetím setu zkusil vyměnit nahrávačku. Soupeř se rozjel a nebyl k zastavení, výborně útočila středem vysoká Yordanská a zcela excelentně uhrávala parohy Veronika Závodná. Naproti tomu Olymp středem nezahrál ani švestku a všecho se trkalo do kůlu. FM vedl 2:1.

Ve čtvrtém setu začalo jít do tuhého, obě družstva se vyhecovala, kvalita šla prudce nahoru a vše se hnalo do krajnosti. Ke slovu se dostala (do té doby poměrně nevýrazná) libera, chytla pár hezkých míčů a vče se dostalo do varu. Hvězdou zápasu se stala středačka Olympu Veronika Trnková. Zablokovala snad všechno co letělo přes síť a soupeře rozdrtila téměř sama, kloubouk dolů před takovým výkonem).

Že to rozhodčí namají lehké se i tentokrát přesvědčil sbor rozhodčích. Dokud o nic nešlo, pískalo se dobře, jakmile přituhlo, vršily se chyby. Nevím, nevím jestli je dobrou vizitkou v naprosto rozhodujících momentech chybně rozhodnout "pásku", obrátit "teče" a vytýkat holkám hecování pod sítí.

A ještě poslední poznámku. Fandit skvěle. Povzbuzovat lépe. Bubnovat ještě lépe. Ale vuvuzely je na mě moc. V malé uzavřené hale se to nedá vydržet. Není to povzbuzování, není to podpora, je to buzerace normálních diváků. Část diváků si zacpávala uši, marně se snažila soustředit se na sport. Na hřišti skřípala komunikace, trenéři byli vymazaní z mapy, rozhodčí trpěli.

Kalimero

P.S. Veškeré moje komentáře berte prosím s nadhledem jako ryze subjektivní názor.

Hodnocení: 0 - 0 hlasů
autor: Jan Šritter 15.4.2015

Galerie

Img_9011.jpg Img_9086.jpg Img_9099.jpg Img_8997.jpg Img_9013.jpg Img_9078.jpg Img_9067.jpg Img_9071.jpg

Vložit komentář

Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé

Volej TV

Další

Nejbližší akce

Další