Odešel Luboš Maršálek

autor: Jan Šritter 28.12.2007 archiv

Den před Štědrým dnem přišla pro všechny dobré lidi ve volejbale smutná zpráva. Bez rozloučení od nás ve věku těsně nedožitých 45 let odešel Luboš Maršálek. Volejbalistky a volejbalisté ho znali především jako rozhodčího. Patřil mezi nejobětavější, kromě opravdu vážných důvodů neodmítl delegaci na ligový zápas ani na utkání nejnižších soutěží nebo mládeže, odřídil mnoho turnajových utkání. Svým rozhodováním si postupně vydobyl respekt jak u současných trenérů a hráčů tak u mnohých veteránských legend českého volejbalu. S některými z nich je zachycen na připojené fotografii v Dřevěnici tam, kde zapomínal na všechny své životní trable a starosti - na umpiru. Druhá fotografie jej zachycuje na „opačném" konci jeho soudcování při tradičních řepských narozeninových smíšenkách a dokládá, že naplno pískal jak v lize tak při „srandamači".

Sportu se začal věnovat jako fotbalista, ale volejbal jej zaujal tak, že ovlivnil i místo výběru střední školy. Studoval v Opavě, kde pod vedením mimo jiné Vlasty Kováře st. hrál až dorosteneckou ligu za VTJ Dukla Opava. V r.1998 se stal hráčem TJ Sokol Řepy a postupně začal svou budovat soudcovskou kariéru. Krátce se věnoval i trénování dětí, ale soudcování mu zabíralo stále více času určeného pro volejbal, takže jako hráč se v rámci svých časových možností zúčastňoval jen oddílových akcí. V roce 2001 postoupil mezi rozhodčí soutěží řízených ČVS a velmi rychle postupoval výš. V roce 2003 byl nejlepší v kvalifikaci o listinu B a od té doby odřídil mnoho utkání druhé nejvyšší soutěže mužů i žen a nejvyšších soutěží mládeže. Patřil mezi nejlepší čárové rozhodčí v extralize a utkáních mezinárodních pohárů i mezistátních. Naposledy velmi nedávno na jednom z přípravných zápasů našich reprezentantů s Polskem.

Rozloučení se bude konat 4. ledna 2008 ve 13,15 hod v obřadní síni Krematoria Motol . I pokud by přišli jen volejbalisté, kterým v jejich volejbalovém životě zapískal alespoň jednu výměnu, potřebovali bychom asi Václavské náměstí. Ale přijdou určitě i kamarádi a kolegové z práce současné i dřívější a mnozí další. Doufáme, že se nás setká co nejvíce a Lubošovi vzkážeme, že mu přejeme, aby tam nahoře pískal nebeskou extraligu, když už do té pozemské z časových a dalších důvodů nechtěl.

Za všechny volejbalistky a volejbalisty Mirek Ejem.

Hodnocení: 2.93 - 167 hlasů
autor: Jan Šritter 28.12.2007

Galerie

Lubos.Drevenice.jpg Lubos.Repy1.jpg

Ke stažení

Vložit komentář

Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé

Volej TV

Další

Nejbližší akce

Další