Ohlédnutí za memoriálem Jíři Kousala

autor: Jan Šritter 26.8.2014 archiv

Za krásného a slunečného počasí se v sobotu 9. srpna ve Slané uskutečnil již pátý ročník volejbalového Memoriálu Jíři Kousala, který opět pořádali slánští ochotníci s podporou dobrovolných hasičů. Prvenství letos poprvé neobhájil tým z Chuchelny, který tentokrát nalezl přemožitele v podobě týmu z Lomnice nad Popelkou. Letošní ročník memoriálu formou peněžní sbírky zároveň pomohl Oblastní charitě Liberec a na konto Domova sv. Anny tak poputuje částka 5 000 Kč.

Pátého ročníku se zúčastnilo deset volejbalových týmů, které se utkaly ve dvou skupinách systémem každý s každým. Do semifinále pak postoupily nejlepší dva týmy z každé skupiny. Z tohoto semifinále vzešla dvojice pro souboj o třetí místo a dvojice pro finále. Zbývající týmy se postupně utkaly o pořadí na devátém, sedmém a pátém místě. Ve finále letošního ročníku se potkaly týmy Jelita z Lomnice nad Popelkou a Míchačky z Rudníku. Z napínavého, vyrovnaného a divácky atraktivního utkání nakonec jako vítěz odešel tým z Lomnice, který tak možná využil své zkušenosti z finále předchozího ročníku turnaje.

Část peněz, které pořadatelé vybrali na startovném, byla použita na odměny pro soutěžící a vítězné týmy a k nákupu vzpomínkového věnce pro Jířu Kousala, který tragicky zahynul 9. listopadu 2009 a na jehož počest je celý turnaj organizován. Zbylé peníze byly darovány Oblastní charitě Liberec, která je využije pro Domov sv. Anny, který je určen matkám s dětmi v tísni. Všechny účastníky tak mohl hřát příjemný a pěkný pocit nejen ze sportovních výkonů, ale i z toho, že přispěli na dobrou věc.

Už pár let zpátky jsme se rozhodli, že utržené startovné nebudeme utrácet za zbytečnosti jako balónky či lampiony přání na znamení jakéhosi pietního aktu, ale že by jistě i Jířa souhlasil s tím, aby výtěžek z této akce putoval na nějakou dobrou věc," uvedla spoluorganizátorka turnaje Kateřina Schovánková. Své k turnaji řekl i Radek Šmíd, vedoucí pořádatel: „Letošního ročníku se zúčastnilo deset týmů, což je nejvíc v celé jeho pětileté historii. Věřím tak, že i minimálně v příštím roce se sejdeme v minimálně stejném počtu a v tradici turnaje budeme pokračovat. Na Memoriálu Jíři Kousala jsme také letos podpořili dobrou věc a na účet Domova sv. Anny od nás poputuje 5 000 Kč. A také letos chceme poděkovat Základní škole ve Slané za bezplatné zapůjčení sportovního areálu, a hlavně slánským hasičům za pomoc se zajištěním občerstvení a úklidem po turnaji."

„Obdivujeme myšlenku pořádat memoriál na památku kamaráda a navíc přispívat potřebným. Moc děkujeme za podporu Domovů pro matky s dětmi v tísni a volejbalovému turnaji přejeme mnoho úspěchů i v letech budoucích," vzkázala asistentka ředitele Oblastní charity Liberec, paní Hana Musilová.

Pokud se chcete zúčastnit dalšího ročníku turnaje, ať už jako soutěžící nebo diváci, už dnes si ve svých kalendářích označte sobotu 8. srpna 2015, kdy proběhne další, již šesté pokračování.

YouTube video

Hodnocení: 3 - 5 hlasů
autor: Jan Šritter 26.8.2014

Galerie

11082014.jpg

Vložit komentář

Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé

Volej TV

Další

Nejbližší akce

Další