Extraligové finále - reklama na volejbal

autor: Jan Šritter 28.4.2017 archiv

Ve středu (26.4.2017) s v Českých Budějovicích hrálo šesté utkání finálové série. Dovolím si ho označit za ozdobu celého volejbalového ročníku. To že drtivá většina setů všech finálových utkání dopadla nejmenším možným rozdílem dvou bodů nemůže být náhoda. Narazili na sebe týmy vyrovnané. A to se odrazilo na výsledcích typu 2:3, 3:2.

Hned úvodní set na jihu Čech byl k zbláznění. Setbol na jednu stranu, setbol na druhou stranu. Celkový výsledek setu 36:34 opravdu není obvyklý. A za předpokladu, že jste utkání viděli, pak musíte i souhlasit, že ten "Gevert se prostě zbláznil". Uhrál ze set tolik míčů, kolik se dá stěží zvládnout za celý zápas (nemluvě o tom, že někteří to nesloží za celou sezónu).

Druhý set pokračoval ve stejném tempu, Snad jen ta koncovka byla klidnější, Kladno si vybojovalo mírný náskok a ten pak na třetí pokus zúročilo ve zisk druhého setu. 23:25.

Jestli se o zklidnění vůbec dá hovořit, tak třetí set si Jihostroj prostě podržel. Vedl a sotkva Kladno dotáhlo, hned zase uskočil. Několik es v závěru setu potvrdilo domácí dominanci 25:18.

A tak přišel boj "na život a na smrt". A znovu šlo o divácky vděčný zápas. Kladno mírně vedlo a chtělo se protlačit do tie-breaku. Na pátý set to vypadalo jen do půlky. Pak už jihočeští borci podrželi získaný náskok a stali se Mistry! Gratulujeme!

VK České Budějovice - Kladno volejbal cz 3:1 (36:34, 23:25, 25:18, 25:20)

O nízkonákladovce Kladno se často psalo, že "hraje v šesti". Ve finále se však objevili i další hráči. Martin Syrůček si úspěšně zablokoval "na handě", Ranuld Dillien i tentokrát střídal "se svým plachťákem" a velkou zušenost zíkal i "mlaďoch" Adam Kozák, pro kterého nastopit ve vyhecovaném finále nemohl být rozhodně jednoduchý úkol. Toť moje postřehy.

Kalimero

Hodnocení: 0 - 0 hlasů
autor: Jan Šritter 28.4.2017

Galerie

zajda.jpg cb.jpg kladno.jpg dvojice.jpg

Vložit komentář

Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé

Volej TV

Další

Nejbližší akce

Další