Studium na amerických univerzitách pomocí sportovního stipendia

autor: Jan Šritter 12.4.2016 archiv

Společnost Athletes USA je celosvětovým leaderem na trhu agentur zprostředkovávajících sportovní stipendia na americké univerzity, když za svou působnost pomohla ke stipendiu již více jak patnácti stům sportovců nejrůznějšího zaměření a z mnoha různých zemí. Jejich rodinám pak ušetřila už více než 100 milionů dolarů na školních poplatcích.

Athletes USA spolupracují s více než 3 500 univerzitami ve Spojených státech, ve své databázi mají více než 24 000 registrovaných koučů z celkového počtu 22 sportů, což z nich dělá nejsilnějšího hráče na světovém trhu, pokud jde o pomoc při shánění sportovních stipendií.

Sportovní stipendia jsou udělována sportovcům za mimořádné sportovní výkony, aby jim umožnila plně se koncentrovat na studium i na sport a pomohla tak financovat jejich studia na vysokých školách. Sportovci se na oplátku plně angažují v trénincích a následně reprezentují univerzitu na různých soutěžích a turnajích.

Práce koučů je dohlížet na tým a plně podporovat vývoj jednotlivých hráčů. Náborový systém Athletes USA urychluje proces a poskytuje koučům informace, které potřebují, aby ohodnotili úroveň sportovce a mohli mu posléze nabídnout sportovní stipendium.

Jak proces probíhá?
Studenti/sportovci se mohou přihlásit zdarma do databáze Athletes USA přes stránku www.athletes-usa.com/czech, nebo napsat na adresu zdenek@athletes-usa.com, přičemž zástupci společnosti se jim ozvou a začnou s nimi řešit proces přihlašování na školy. Příprava a plánování Athletes USA vytvoří klientovi marketingové materiály, které v dalším kroku rozešle na kouče amerických univerzit. Sportovci s námi také spolupracujípři přípravách na potřebné testy SAT, TEOFL a další nezbytnosti nutné ke studiu ve Spojených státech.

Platba
Na začátku je potřeba zaplatit pouze registrační poplatek ve výši 150 Eur (cca 4000 Kč), zbytek částky se doplácí, až pokud hráč přijme nabídku, kterou mu Athletes USA zprostředkují. Pokud se Athletes USA nepodaří vám žádnou školu se najít, nic dalšího vás to nestojí.

Na co všechno se připravit?
Hráč se musí připravit na to, že výše stipendia a zájem vysokých škol nebude určen pouze kvalitou jeho sportovních výkonů, ale také výsledky jednotlivých testů nutných pro studium v USA. Testy, které musí mít atlet splněny, jsou SAT a TEOFL. SAT - test logického myšlení (Scholastic Aptitude Test) je jeden z nejvýznamnějších standardizovaných testů používaných pro přijímání studentů na vysoké školy ve Spojených státech a je nadesignován tak, aby ohodnotil žákovy znalosti v oblasti matematiky, psaní a kritického čtení.

Pro koho to všechno je?
Uvažovat o podobném programu může prakticky kdokoli, kdo má obstojné sportovní a studijní výsledky. Jedná se o kombinaci obojího, takže pokud je hráč horší student, ale o to lepší hokejista, určitě se nemusí bát se přihlásit. A naopak.

Co se týče věkové hranice, nejlepší období pro začátek uvažování o tomto programu je zhruba dva roky před maturitou. V tomto případě je na vše dost času a jednotlivé kroky se mohou dopodrobna předem připravit.

Nejzazší termín je cca půl roku před plánovaným nástupem na vysokou školu, ovšem v tomto případě je potřeba počítat s tím, že ty nejlepší stipendia již bývají vybrána.

Hodnocení: 0 - 0 hlasů
autor: Jan Šritter 12.4.2016

Galerie

unnamed.jpg image001.png agency.png

Vložit komentář

Vkládat nové příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé

Volej TV

Další

Nejbližší akce

Další