O serveru

autor: Jan Šritter 27.5.2008

Historie:
Publikování článků o volejbale jsem začal již v roce 1996 na firemních stránkách www.satoya.cz/volejbal. S rokem 2000 se podařilo z Brna odkoupit dnešní doménu VOLEJBAL.CZ a vznikl nový samostatný server působící pod názvem Volejbalové stránky, odlišující se černým podkladem a pronikavě zelenéným písmem. Články se na server umisťovaly staticky ve formě HTML, ale engine napsaný v Perlu zajišťoval jejich zobrazovaní, počítaní, atd. Kompletná přepis do moderního PHP a ukládání článků do MySQL byl proveden v roce 2006, zároveň s ním dostala URL nový tvar vhodnější pro CEO a PR Google. Design získal dnešní dnešní podobu a používá XHTML strict.

Současnost:
Server dnes vystupuje jako VOLEJBAL.CZ. Přináší v zásadě původní články, nicméně se nesnaží konkurovat velkým redakčním webům jako iDnes či CVF, ale hledá vlastní témata a vlastní pohled na ně. Návštěvnost činí poměrně přesně 1 milion návštěvníků za rok. Statistika je veřejně dostupná, dostupný je i pagerank. Validita stránek je kontrolována validátorem. Upozornění na nový obsah provádí RSS. Funguje mailová konference. Články, kalendář, odkazy a další aplikace jsou přístupné všem, ale pouze zaregistrovaní uživatelé mohou data přidávat či měnit. Registrovaných uživatelů je cca 3500. Očekávám, že redakce serveru se konečně rozroste o další členy.

Reklama a sponzorství:
Rozpočet serveru je sice naprosto minimální, ale přesto potřebuje pro svůj život alespoň základní finance. Zájemcům o reklamu mohu obratem zaslat nabídkový prospekt včetně cen (viz kontakt dole). Server točí nahoře několik reklamních bannerů stejným poměrem, nabízí reklamní plochu v pravém sloupci a umožnuje vydávání reklamních článků.

Odkazy:
Serveru VOLEJBAL.CZ pomůžete i tak, že o něm dáte vědět. Na svoje stránky umístěte odkaz nebo dokonce logo s odkazem na tento server (odkazujte pouze na hlavní stránku). Server se odvděčí tím, že vaše stránky posune v seznamu svých odkazů nahoru.

Kontakt:
ing. Jan Šritter (kalimero)
Červnová 3, 18200 Praha 8
email: kalimero (zavináč) volejbal.cz
ICQ: kalimero #7180319
tel.: 603 470 436

Hodnocení: 3.5 - 8 hlasů
autor: Jan Šritter 27.5.2008

Volej TV

Další

Nejbližší akce

Další